Tips voor je campagne

We hebben vijf tips voor je op een rij gezet. Maak het persoonlijk en vertel je verhaal! 

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Jouw campagne begint wanneer je een idee krijgt. 

Schrijf wat je te binnen schiet alvast op. Praat erover met je vrienden en familie. En misschien willen zij je helpen om straks jouw plan te promoten. 

2. Laat jezelf zien in je plan

Vertel waarom je idee je aanspreekt en welke plannen je ermee hebt. Overtuig de lezer dat jouw plan bijdraagt aan een mooie buurt.

Als anderen bij het lezen van jouw beschrijving ook een beetje verliefd worden op jouw plan, is de kans dat ze je plan gaan delen én erop gaan stemmen veel groter.

3. Hou het kort en schrijf netjes

Beperk je tot de belangrijkste zaken die je wil vertellen aan de lezers. Een lange tekst wordt online vaak niet gelezen. Gebruik begrijpelijke woorden.

Niet doen: persoonlijke gegevens delen, gebruik van krachttermen of verwijzen naar andere websites.

4. Kies een mooie foto

De foto is het eerste wat de lezer van jouw campagne ziet. Zorg dus voor een mooie, duidelijke foto met een hoge resolutie, en zorg ervoor dat het een sprekende foto is. 

Stuur alleen een foto mee die je zelf gemaakt hebt. Foto's van anderen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Je hebt dan toestemming van de fotograaf nodig.

5. Deel je plan en verzamel likes

Even aanbellen bij de buren of stop een flyer in de bus. Je kunt ook vragen of je een oproep of poster mag ophangen bij drukbezochte plaatsen in jouw wijk, zoals een school, wijkgebouw, wachtkamer, restaurant, kantine of kerk. Deel je plan via je eigen planpagina ook via de socials.

 

Succes met je campagne!

Vergeet niet naar de website te verwijzen: www.alphenaandenrijn.nl/centrumbegroot

tekstwolk-punt

Login om verder te gaanCancel