Kies een thema en maak je plan

De gemeente stelt € 30.000 beschikbaar in Alphen Centrum (postcodegebied 2405 en 2406) voor plannen die bijdragen aan één van deze drie thema's:

  • Groen en duurzaam
  • Op straat
  • Spelen en ontmoeten

Ook als je niet in het gebied woont, kun je een goed idee hebben voor Alphen Centrum. Iedereen mocht daarom plannen indienen. 

Thema: Groen en duurzaam

Een groenere omgeving, meer natuur in de openbare ruimte in Alphen Centrum. Met bijvoorbeeld bloemenweides op de daken, groene binnentuinen, een hek vervangen door een bloeiende haag? Of een elektrische deelauto voor de wijk? Stuur je plan in en voer campagne.

Tips voor je campagne

Thema: Op straat

Een schone, opgeruimde buurt is gezelliger. Of het nu gaat om de speeltuin, stoep of plantsoen, er is iets moois van te maken. Misschien met meer bankjes of betere verlichting? Een speciale muurfoto of iets op straat? Laat van je horen en deel je plan.

Tips voor je campagne

Thema: Spelen en ontmoeten

Je thuis voelen in de buurt is voor iedereen belangrijk. En samen iets doen schept een band. Wat kan er beter in Alphen Centrum? Een outdoor bootcamp, een diner voor buurtbewoners, een rap maken door jongeren, een gamesessie voor gamers uit de wijk? Doe mee en stuur je plan in.

Tips voor je campagne

Heb je een vraag?

Stuur een bericht
tekstwolk-punt

Wat gebeurt er verder in Alphen Centrum?

Wil je meer lezen over wat er vanuit de gemeente al gebeurt in Alphen Centrum, kijk dan eens op onze algemene website. Daar vind je informatie over reconstructies en andere projecten en plannen in de wijk, over de manieren waarop de gemeente ondersteunt bij buurtinitiatieven en over de contactpersonen in dit deel van Alphen aan den Rijn.

Login om verder te gaanCancel